• +381 11 3440985 // +381 11 45 44 931
  • pokretzasvemojeljude@gmail.com
Радно време: пон, сре, пет 9-16h / уто, чет 12-19h

Године пролазе

Судбина је опет уплела своје прстиће. Моја неминовност. Она је опет крива за наслов данашње колумне. Помислили сте Бајага? Е па, ниииијеееее. Fake Madonna’s Underwear, рођаци. Ко се још сећа овог рокања из времена док су у Србији још постојале гитаре? Топла препорука, ви млађи, нађите ово на YT, вреди сваки минут вашег живота, ако знате ко су Sonic Youth, Stoogesi, ако мислите да у вама има још живота и желите да сазнате шта је то гитар-fuzz. Јесмо ли сретнији, јесмо паметнији?

Године пролазе, рођаци. А ми стојимо. Колико смо паметнији, сретнији? Искрено нисам нешто много паметнији. И даље сам она искрена будала. И даље сам као гитара овог хита. Кидам и пролазим без икаквог компромиса кроз сплачине свог живота. Раније сам типовао да ме око 3 одсто околине капира. Некако се тај проценат поправља у последње време. Људима је пун учкур блазираних лажова, жељни су истине, правде. Отворене приче, насмејаних ликова, ликова који ће да те загрле и ако те први пут виде у животу. Ликова сигурних у себе. Отишли смо много у qу… Анонимним ботовима могу само да поручим да се не труде узалуд. Не реагујем, не дотиче ме. Ово је краљевачки шмекер правио, тврда Цвечанка родила, кроз мене тече моравска вода. Зато не бих даље ламентовао над нашим годинама и поступцима. Искористио бих ову колумну као поруку члановима покрета За све моје људе:

Поштовани,

Осетио сам потребу да Вам се овим путем јавим у овим, стварно тешким временима за све нас, и захвалим што сте нашли времена и снаге да наш покрет, За све моје људе, препознате као свој. Дошли смо у ситуацију да се и симпатисање нечијих циљева или потеза посматра као чин личне храбрости и нема тужније потврде да смо као друштво дошли до ивице самонестајања.

Наши природни ресурси, оно што су оснивачи ове државе оставили на чување својим потомцима, су угрожени у сваком погледу. Наше воде се отимају, наше планинске реке се убацују у нечије цеви и затрпавају земљом, наше реке се загађују и претварају у канализационе колекторе, наши водоводи приватизују. Наша земља се трује, продаје, уништава. Наш ваздух је опасан по наше здравље, угрожава наше животе.

Наша економија се своди на фантомске инвеститоре, тајне уговоре, немогуће радне услове, и крвав рад за најнижу дневницу у Европи. Наши грађани навлаче пелене због плате која ни њих саме не може да прехрани, камо ли њихове породице. Наше становништво се храни најлошије у Европи, што се огледа и у учесталости хроничних незаразних обољења и дужини животног века наших суграђана.

Наше елементарне слободе су угрожене у земљи наслеђеној од наших предака. Овде је постало опасно да имате своје мишљење, да гласно нешто кажете или подржите, под претњом губитка радног места, угрожавањем физичке или личне безбедности.

Наша деца су угрожена сиромаштвом, све присутном ерозијом моралних и етичких вредности. Нашој деци се пласирају криминалци и проститутке као узори, кроз уџбенике им се пласира искривљена реалност породице, наше историје и правих друштвених вредности. Наша деца нису безбедна у својим школским двориштима, препустили смо их наркодилерима и осталом шљаму.

Драги моји, нас је све више! Све више разумних људи схвата циљеве борбе нашега Покрета. Ово је време пробуђених – вас. Ово је време када морамо да нађемо храбрости и снаге у нама да би се одупрели свесном уништавању нашег друштва и нас.

Ми смо нова, права снага, која може и зна како ова земља треба да изгледа. То ћемо и да урадимо кроз реформе изборног закона, кресањем коруптивних партијских крила, кроз реформу правног, образовног, здравственог система. Постављањем институција на право место и механизмима њихове заштите од коруптивног утицаја.

Лустрација коначно неће бити празна реч! Покрет ће свим срцем да се залаже за доношење закона који ће омогућити уклањање из јавног живота свих особа и странака које су деловале антицивилизацијски у протеклом времену. Сви учесници јавног живота од деведесетих до данас ће проћи контролу имовинског статуса. Без милости, без изузетака, без повлашћених. Сувише је зла нането овој земљи да бисмо имали простор за разумевање било кога.

Драги моји, ништа од овога нећемо моћи без вас! Ви сте наша снага, као што смо и ми ваша. Ми смо породица честитих која ће морати да уради историјску ствар. Не бојте се. Довољно нас је већ сада. А биће нас још више. Имамо довољно поштених, стручних, патриотски оријентисаних да овај посао приведемо крају.

Ово је почетак наше борбе. Предстојеће празнике проведите у здрављу са својим породицама. Одморите се. Наспавајте. Почетком следеће године наша борба ће да поприми физички облик кроз разне акције и ангажмане. Будите спремни.

Долази време за све добре људе ове земље. За све нас. За све наше људе. За наше пријатеље, за наше фамилије, за нашу децу, за наше комшије, суграђане, наш народ. Будите поносни. Боље да сте у чопору од сто вукова, него у стаду од хиљаду оваца.

Са надом да ћемо се у здрављу и срећи видети,

Ваш
др Дејан Жујовић

#
@