• +381 11 3440985 // +381 11 45 44 931
  • pokretzasvemojeljude@gmail.com
Радно време: пон, сре, пет 9-16h / уто, чет 12-19h

Блог

Ваздух који дишем

Ваздух који дишем

Ма прозивајте ме, баш ме брига. Да колегу протежирам, јер по трећи пут ми даје лајтмотив за колумну. Др Шкабо, браћо, јединог кога стварно сматрам колегом. Нисте чули ствар? Е пааааааа… Демо послао колега, до неба му хвала. Човек је схватио све еколошке поруке које сам пласирао у једном интервјуу. Колега воли природу као и ја, и у њој је много активнији од мене, на моју жалост. Када ми је послао овај демо могао сам да му одговорим само на један начин. Брате, ја те озбиљно обожавам.…

Опширније

Године пролазе

Године пролазе

Судбина је опет уплела своје прстиће. Моја неминовност. Она је опет крива за наслов данашње колумне. Помислили сте Бајага? Е па, ниииијеееее. Fake Madonna’s Underwear, рођаци. Ко се још сећа овог рокања из времена док су у Србији још постојале гитаре? Топла препорука, ви млађи, нађите ово на YT, вреди сваки минут вашег живота, ако знате ко су Sonic Youth, Stoogesi, ако мислите да у вама има још живота и желите да сазнате шта је то гитар-fuzz. Јесмо ли сретнији, јесмо паметнији?

Опширније

Да ли знаш где су добри људи нестали?

Да ли знаш где су добри људи нестали?

Да ми је неко некада рекао да ћу у једном тренутку свог живота да почнем да слушам Драгана Стојнића, вероватно бих се грохотом насмејао. Признајем, у своје време је био баш фаца, мушкарац Дин Мартиновске лепоте, пријатног баритона, али некако сам га пред крај његове каријере везивао за осмомартовске концерте, старије људе и слично. Боже, колико сам био охол и глуп! Онда, једнога дана, из лимбуса YT, неком чудном одлуком алгоритма ова песма је била испред мене. Пустих је, онако, реда…

Опширније

Др Жујовић: Нико не контролише контакте, ово се шири као пожар

Др Жујовић: Нико не контролише контакте, ово се шири као пожар

Немамо много маневарског простора, постоје две школе мишљења, прва која каже затворићемо вас на две недеље и онда видети шта даље или она у којој бих ангажовао тисућу волонтера и кренуо у проверу контаката, каже Др Дејан Жујовић, начелник дневне болнице Градског завода за плућне болести и туберкулозу у Београду.  

Опширније

Недеља

Недеља

Ето, мали дорћолац је опет успео. Да нас све зајебе. Да умре баш на недељу. Џеј. Мали велики човек. Који је отпевао песму која се не наручује у кафани када сам у њој. Колико суза сам отплакао слушајући је. Ништа мање од свог оца док је слушао. Видимо се, Џеки мој, негде горе, да бацимо карту и да засвирамо…

Опширније

Истина пише на зиду

Истина пише на зиду

Песма са албума Сва чуда свијета из 1983. године. У то време, ми дечаци из Драгише Мишовића, ретке неасфалтиране улице у Краљеву, смо навијали за Хајдук и знали све песме Филма. Ову песму сам хтео да пустим на спроводу свог пријатеља пре пар месеци. Где су моји другови? Волим свакога дана да је пустим. У ово време лажи. У ово време себичлука. У ово време без емоција, само агресије и мржње. Где је девојка коју сам љубио? Ја не желим твој Рај ако у њему морам бити сам.

Опширније

Жујовић: Биће и 10.000 заражених

Жујовић: Биће и 10.000 заражених

Стићи ћемо и до 10.000 заражених дневно, прибојава се пулмолог Дејан Жујовић. То је, сматра он, једна од последица и оно што нам стиже на наплату због свих лоше урађених ствари током трајања пандемије – од избора на овамо, од оног тренутка када смо максимално попустили мере.

Опширније

The Sky Is Crying

The Sky Is Crying

Blues стандард из далеке 1959. године. Овога пута у извођењу Gary B.B. Coleman-a. Тај down-tempo и тамнопути глас ми баш пријају у овом тренутку. Превише људи, превише питања. Средства модерне комуникације ме чине благо раздражљивим. Лоше реагујем на нотификације. А свакоме желим да одговорим. Ово је тешко време. Blues време. Време туге. Време бриге. Свако се брине за некога. Разумем, не љутим се, али ми треба мали одмор. Без ТВ-а, без моба, само звучник, веранда скровишта које сам…

Опширније

Wish You Were Here

Wish You Were Here

Признајем вам, а ви ако можете – схватите. Ово пишем уз лепу количину Jacka. Слушам ову песму и мислима сам отишао у три лепе материне. Pink Floyd. И стварно бих волео да си овде. Поред мене. Рањивог. Емотивног без своје воље. Морам да ти признам. Ти си стварно једина особа коју желим поред себе. Да ме исцелиш. Направиш поново јаким. Насмејаним. Да поново волим пуним срцем, јак и гиздав. Признајем. Данас сам плакао у својој ординацији.

Опширније

Ветар дува од Мораве

Ветар дува од Мораве

Окреће вам се желудац на овај наслов, признајте. Никада се нисам превише обазирао на реакције унука окупатора моје земље. Руда. Сјајна песма. Ми друге земље од Мораве немамо… Синоћ сам седео са својим свештеником и сјајним делијама. Вратила се нада. Има ова земља још својих синова. Нисмо сви у пеленама. И причало се о Ђуру.

Опширније